Σάββατο 9 Απριλίου 2022

Δημήτριος Κούβελας: Λυπάμαι γι' αυτούς που είναι αναγκασμένοι να υπερασπιστούν το παράλογο

Συνέντευξη  εφ' όλης της ύλης του καθηγητή Κλινικής Φαρμακολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Δημήτριου Κούβελα*, στο ραδιόφωνο των Ελλήνων αποδήμων της Ελβετίας (Greekswissradio), στην εκπομπή "Ανοιχτά Χαρτιά"και τον Τάσο Λυμπερόπουλο, στις 6 Απριλίου 2022, για την υγειονομική και πολιτική διάσταση της πανδημίας COVID-19 και των εμβολίων. Αναλυτικά: για τους θανάτους και την διαχείριση που έγινε στην Ελλάδα, για τον διχασμό της κοινωνίας, για την αποτελεσματικότητα και την ασφάλεια των εμβολίων, για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού, για την σύμβαση του Οβιέδο και τους υγειονομικούς σε αναστολή, για τα νέα πρωτεϊνικά εμβόλια και την τέταρτη δόση, για την κίτρινη κάρτα [kitrinikarta.gr] και την φαρμακοεπαγρύπνιση (pharmacovigilance), για το πιστοποιητικό εμβολιασμού, για την ευθύνη των πολιτών, και για την μήνυση που δέχτηκε [1, 2].


https://youtu.be/9idIrb1M_mc 

https://youtu.be/0a7_GLCbABY

 

"Πολλοί άνθρωποι νομίζουν ότι εκφραστές της επιστήμης είναι πάντοτε οι επιστήμονες, υπάρχουν όμως και περιπτώσεις όπου αυτό δεν ισχύει, όταν εκείνοι που προβάλλονται στο προσκήνιο δεν κάνουν τίποτα περισσότερο από το να αφηγούνται την ιστορία που τους υπαγορεύει η πολιτική εξουσία. Και βεβαίως, εκείνο που πολλοί άνθρωποι δεν μπορούν να καταλάβουν είναι το γεγονός ότι οι επιστήμονες μπορεί να φιμώνονται, ιδίως όταν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης δεν προβάλλουν καμία άποψη που είναι διαφορετική από το κυβερνητικό αφήγημα. Έτσι, τελικά, αυτό που παρουσιάζεται ως επιστήμη δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα άλλοθι ('φερετζές ενός καθεστώτος του αποφασίζω και διατάζω')". 

"Η επιστήμη προχωρεί με την διαδικασία των αποδείξεων και υπό τον όρο ότι υπάρχει διάλογος και, βεβαίως, διαφάνεια. Το 2020, δεν είχαμε επιβαρυντικά στοιχεία ως προς την ασφάλεια των εμβολίων, και εκείνο που υπήρχε ήταν μόνον μια έντονη παραπληροφόρηση από μη επιστημονικούς κύκλους. Φαινόταν μάλιστα ότι τα εμβόλια ναι μεν δεν ήταν αποστειρωτικά, απέτρεπαν όμως την βαριά νόσηση και τον θάνατο. Τότε, νομίζαμε ότι η μοναδική αποστολή της πρωτεϊνης της ακίδας ήταν να αγκιστρώνεται πάνω στο κύτταρο. Στις αρχές του '21 όμως, προέκυψαν κάποιες δημοσιεύσεις που έλεγαν ότι η ακίδα ήταν το πλέον τοξικό κομμάτι του ιού, που έκανε θρομβώσεις και φλεγμονή στο ενδοθήλιο των αγγείων και στην καρδιά. Η πρώτη αμφισβήτηση είχε σχέση με την αποτελεσματικότητα. Η δεύτερη με την επικινδυνότητα. Τώρα πλέον ξέρουμε εκ του αποτελέσματος ότι τα εμβόλια ήταν αποτυχία".

"Τα φάρμακα προϋπήρχαν των εμβολίων και αυτό είναι η αθλιότητα της πολιτικής διαχείρισης της νόσου, και μάλιστα διεθνώς. Το πρώτο μονοκλωνικό αντίσωμα εναντίον του κορωνοϊού πήρε προσωρινή άδεια στις 9-11-2020. Αυτό πίεσε τις εταιρείες να επιταχύνουν τις διαδικασίες για να πάρουν έγκριση τα εμβόλια. Έτσι, τα εμβόλια πέρασαν γρήγορα τις διαδικασίες, ενώ τα μονοκλωνικά αντισώματα, παρ' όλο που είχαν εγκριθεί νωρίτερα και κυκλοφόρησαν στην Αμερική, καθυστέρησαν υπερβολικά στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων. Η Ελλάδα πήρε τελευταία και καταϊδρωμένη μόνο 2000 δόσεις, το φθινόπωρο του 2021, και με αυτές έγιναν 30 θεραπείες ανά ημέρα. Κατά τον χρόνο της χορήγησής τους, οι θάνατοι μειώθηκαν από 100 την ημέρα στους 70. Άρα λοιπόν, όποιος τα έπαιρνε γλύτωνε τον θάνατο. Η παραγγελία όμως δεν ανανεώθηκε ποτέ"!

"Οι περισσότεροι γιατροί δεν έχουν καταλάβει ότι αυτά τα σκευάσματα δεν είναι ακόμη αδειοδοτημένα (η άδεια που έχουν είναι conditional approval for emergency use only - δηλαδή μόνο για επείγουσες καταστάσεις), και γενικώς έχουν μάθει να εμπιστεύονται τις διαδικασίες, οι οποίες διαδικασίες όμως στην προκειμένη περίπτωση δεν έχουν τηρηθεί. Πέραν τούτου, οι γιατροί, παγκοσμίως, ανήκουν σε μια συντηρητική ομάδα, η οποία ταυτίζεται με αυτό που θα λέγαμε "άρχουσα τάξη", και είναι άνθρωποι που εύκολα εξυπηρετούν μια πολιτική συγκυρία (ευκολότερα από άλλες τάξεις ανθρώπων). Βλέπουμε ότι, τόσο στους γιατρούς όσο και σε άλλες επιστημονικές ομάδες (όπως παραδείγματος χάριν στην νομική κοινότητα), δεν υπάρχει σχεδόν καμία αντίδραση για τις παραβιάσεις συνταγματικών δικαιωμάτων, παγκοσμίως. Έτσι, δίνεται η εντύπωση ότι η Επιστήμη όλα αυτά τα αποδέχεται, οποιαδήποτε επιστημονική παραδοχή όμως προϋποθέτει ελευθερία της έκφρασης η οποία δεν υπάρχει. Αντιθέτως, η ελευθερία της έκφρασης έχει καταστρατηγηθεί γιατί και τα ΜΜΕ, η τέταρτη εξουσία, είναι κι' αυτά εντελώς 'προσανατολισμένα'. Έτσι λοιπόν οι βασικές θεσμικές αξίες, όπως ο γιατρός, ο νομικός και ο δημοσιογράφος, που έπρεπε να προστατεύουν τον πολίτη, έτυχε σε αυτήν την κρίση να μην κάνουν την δουλειά τους".

"Λυπάμαι γι' αυτούς που είναι αναγκασμένοι να υπερασπιστούν το παράλογο. Γιατί, με 'Κοινή Υπουργική Απόφαση' δεν μπορούμε να καταργήσουμε τον Θεό. Ήρθε η ώρα λοιπόν να ξανασυστηθούμε. Αν εσύ είσαι αριστερός και πιστεύεις σε υποχρεωτικότητες, δεν είσαι στοιχειωδώς δημοκράτης! Και εσύ που είσαι δεξιός, πώς υπερασπίζεσαι το εθνικό μας συμφέρον; Πόσο χριστιανός είναι ένας ηγέτης εκκλησίας που βγαίνει και λέει ότι "η ελπίδα μας δεν είναι ο Χριστός αλλά το εμβόλιο"; Πόσο έχουμε μπερδέψει τους ρόλους; Το πολιτικό σύστημα χρειάζεται ενεργούς πολίτες που θα συμμετέχουν και θα ελέγχουν τον εκάστοτε εκλεγμένο, σε όλη την διάρκεια της θητείας του. Ο συνειδητός πολίτης πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του και να προστατέψει το συμφέρον του παιδιού του. Και ο πολιτικός δεν θα πρέπει να σκέφτεται την επόμενη εκλογή αλλά την επόμενη γενιά... Μην περιμένουμε να μας σώσει κάποιος εξωτερικός 'επενδυτής' της ελευθερίας και της δημοκρατίας μας. Εμείς πρέπει να το κάνουμε". 

 

 *https://www.clinicalpharmacology.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου