Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2024

ΕΝΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ!

 







Ο Ν.4830/2021 είναι επικίνδυνος γιατί, πρώτα απ' όλα, είναι ένας νόμος προσχηματικός, χωρίς στοιχειώδη επιστημονικό ή
ζωοφιλικό σχεδιασμό από φορείς με γνώση και εμπειρία, ενώ ασχολείται με την υγεία των ζώων, την ζωοφιλία αλλά και την Δημόσια Υγεία.

Είναι ένας νόμος που, με αλαζονεία, δεν τηρεί καν τα προσχήματα όσων επικαλείται. Η στόχευση του είναι προφανής στον οποιοδήποτε ορθό, απλό, απροκατάληπτο νού. Η στόχευση του είναι εισπρακτική, γραφειοκρατική, ελεγκτική, απόλυτα αναποτελεσματική και κυρίως παραπλανητική. Ως εκ τούτου ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ.

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ γιατί αφορά ζωντανά πλάσματα τα οποία χρησιμοποιεί ως όχημα για ιδιοτελείς σκοπούς.

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ γιατί ούτε τα ζώα, ούτε η υγιής ζωοφιλία ωφελούνται σε ο,τιδήποτε από αυτόν. Αν μάλιστα υλοποιηθεί, πολλά ζώα θα βρεθούν και θα παραμείνουν στο δρόμο.

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ γιατί, για άλλη μια φορά, διαμορφώνει και διαφθείρει συνειδήσεις ανθρώπων που δεν γνωρίζουν, με ηθελημένες ανακρίβειες.

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ γιατί τροφοδοτεί και εξυπηρετεί συμπεριφορές και πρακτικές εξουσιαστικές, δικομανείς, μισαλλόδοξες, κερδοσκοπικές, που τα τελευταία χρόνια καταστρέφουν ζωές ή ανταλλάσουν οχετούς στα μέσα κοινωνικης δικτυωσης, με πρόφαση την ζωοφιλία.

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ γιατί, ενώ αναφέρεται σε θέματα υγείας, αγνοεί αλλά και αντιτίθεται στην παγκόσμια επιστημονική κοινότητα. Αγνοεί την παγκόσμια νομοθεσία για τα ζώα συντροφιάς. Αγνοεί οργανωμένα ζωοφιλικά σωματεία με τεράστια εμπειρία. Αγνοεί και αντιτίθεται στους παγκόσμιους κανόνες ηθικής ως προς την χρήση υλικών D.N.A, αλλά και ως προς την αποτελεσματικότητα τους (κερδίζει βέβαια τον θαυμασμό των οπαδών του γνωστού ερευνητή ιατρού των στρατοπέδων

Επιβαρύνει και παράλληλα δυσφημεί έναν ολόκληρο επαγγελματικό κλάδο υγείας με γραφειοκρατία δημοσίου, αν και η αμοιβή του δεν συνδέεται με το δημόσιο. Προβλέπει για τον ελεύθερο επαγγελματία κτηνίατρο ρόλο αστυνόμευσης, και τον μετατρέπει σε διαμεσολαβητή φοροεισπράκτορα για τους πελάτες του, με κυρώσεις και νομικά τερτίπια, αν αρνηθεί να συμμετάσχει σε αυτόν τον αναξιοπρεπή τραγέλαφο που καμία σχέση δεν έχει με την επιστήμη,τον όρκο* και το επάγγελμα του.

Ο νόμος είναι ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ γιατί, από την αρχή μέχρι το τέλος, ποινικοποιεί την ζωοφιλία και όσους ασχολούνται με αυτήν.


Η υγιής ζωοφιλία, για να είναι αποτελεσματική, απαιτεί από το κράτος:

  • Οικονομική ενίσχυση των Δήμων, ώστε να υλοποιούν τα προγράμματα στείρωσης και περίθαλψης αδέσποτων ζώων έγκαιρα και άρτια.
  • Προώθηση της ζωοφιλίας μέσω της ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης.
  • Συνεργασία με φορείς κτηνιάτρων για συνεχή ενημέρωση σε θέματα υγείας των ζώων και Δημόσιας Υγείας.
  • Συνεργασία με επαγγελματίες και επιστήμονες που έχουν πολυετή γνώση και εμπειρία στη διαχείριση αδέσποτων ζώων.

Όλα αυτά είναι απλά, εφικτά και αποτελεσματικά. Έχουν όμως ένα πρόβλημα: ΔΕΝ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΣΕ ΛΙΓΟΥΣ αλλά ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΥΣ.


Η ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΜΑΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ, ΤΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΜΑΣ ΚΥΡΟΣ, ΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ.

Η ΛΟΓΙΚΗ ΤΗΣ ΑΝΑΘΕΣΗΣ ΕΧΕΙ ΑΠΟΤΥΧΕΙ.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ.


Ντίνα Μπελτέκου, πρόεδρος του Συνδέσμου Κτηνιάτρων Μικρών Ζώων Αττικής (ΣΚΜΖΑ)




*Ο Ν.4830/2021, απαγορεύει στον κτηνίατρο να περιθάλψει μη σημασμένο ζώο και τον απειλεί με πρόστιμο! Λάθη δε, όπως αυτό που ορίζει ότι το εμβόλιο της λύσσας πρέπει να γίνεται ετήσια, σε αντίθεση τα όσα ορίζει η παρασκευάστρια εταιρεία, μαρτυρούν πως η νέα βάση δεδομένων (Μητρώο καταγραφής και παρακολούθησης Ζώων Συντροφιάς), αν και κόστισε ακριβά, έχει καθαρά γραφειοκρατικό σχεδιασμό και χάνει την ουσία. (βλ. ανακοίνωση ΠΚΣ παραρτήματος Ηπείρου)



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου