Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2021

Κακοποίηση των ζώων (βίντεο)

Πριν από 3 χρόνια (Οκτώβριος 2019), στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), στα πλαίσια της μηνιαίας σειράς εκδηλώσεων "ΔΙΑΛΟΓΟΙ", πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με θέμα την κακοποίηση των ζώων (ηχητικό). 

Συμμετείχαν οι: Έλενα Δέδε (Δικηγόρος & Ιδρύτρια Μ.Κ.Ο. DOG'S VOICE), Ευάγγελος Δρίβας (Αστυνομικός - Κλινικός Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπευτής), Δρ. Χρήστος Καραγιάννης (Συμπεριφοριολόγος Κτηνίατρος), Mark Randell (Επικεφαλής της Oργάνωσης Hidden-In-Sight International)*, Θοδωρής Χονδρόγιαννος (Δημοσιογράφος), Καλλιόπη Γαβαλά (Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου AZI για τις δράσεις της Animal Zone International (ΑΖΙ) στην Αμοργό), με συντονίστρια την Άννα-Κύνθια Μπουσδούκου

Βρίσκω το περιεχόμενο της συζήτησης αξιόλογο (όπως και τους περισσότερους Διαλόγους του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος), γι' αυτό και το αναδημοσιεύω. 

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η σύνδεση (The Link)** ανάμεσα στην κακοποίηση των ζώων και την βιαιότητα προς τους ανθρώπους, στην οποία αναφέρθηκε για μια ακόμα φορά ο Ευάγγελος Δρίβας και άλλοι ομιλητές. Γιατί, όπως επισημαίνει και ο Mark Randell, τα εγκλήματα κατά των ζώων δεν θα μπορέσουν να αντιμετωπιστούν όπως πρέπει, αν δεν αξιολογηθούν ως αυτό που πραγματικά είναι, δηλαδή ένα σύμπτωμα δυσλειτουργίας της κοινωνίας και ένας προάγγελος της βίας κατά των ανθρώπων. 

 

Παραπομπές

*Η Hidden-in-Sight International είναι μια διεθνής οργάνωση που ιδρύθηκε το 2013, αποτελείται από πρώην αστυνομικούς και δραστηριοποιείται με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, για να συμβάλλει στην διερεύνηση εγκλημάτων κατά των ζώων με επαγγελματική μεθοδολογία. 

**The Link: Cruelty to Animals and Violence Towards People: animallaw.info/article

 

 

https://youtu.be/GDTJu4Na-PA

 twitter

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου