Σάββατο 16 Απριλίου 2022

Δημήτριος Κούβελας: Όλα τα φάρμακα πρέπει να ελέγχονται για την αποτελεσματικότητα και την ασφάλειά τους

Συνέντευξη του καθηγητή Κλινικής Φαρμακολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Δημήτριου Κούβελα* στην ERTOPEN (Ertopen web radio) και την Εύα Μαυρογένη, στις 12 Απριλίου 2022


https://youtu.be/L2QtGFnbaBM


Για την θνησιμότητα

Στην Μ. Βρεττανία, οι εμβολιασμένοι παρουσιάζουν 2,5 φορές μεγαλύτερη θνησιμότητα** (από διάφορες αιτίες) συγκριτικά με τους ανεμβολίαστους. Στην Ελλάδα, η γενική θνησιμότητα αυξήθηκε σε ένα τεράστιο ποσοστό της τάξεως του 30% (περισσότερο πεθαίνουν γυναίκες ίσως γιατί, ύμφωνα με τον FDA, οι ανεπιθύμητες δράσεις των εμβολίων εμφανίζονται περισσότερο σε γυναίκες). Για αυτό δεν ευθύνονται μόνον τα εμβόλια αλλά και άλλες αιτίες, όπως η μονοθεματική αντιμετώπιση της υγείας, η πλήρης απουσία πρωτοβάθμιας περίθαλψης, και η ανεπάρκεια των νοσοκομείων σε ιατρικό προσωπικό. Οι ασθενείς COVID συνταγογραφούνται εξ αποστάσεως, καθώς οι γιατροί φοβούνται να έρθουν σε επαφή με μια ασθένεια που έχει θνητότητα 0,15% (καθαρό νούμερο από την μελέτη του Ιωαννίδη που ήταν οι θάνατοι στο κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess. Αυτό το ποσοστό κανονικά πρέπει να είναι ακόμη μικρότερο σε  δείγματα άλλων πληθυσμών). Επίσης, όποιος έχει συναίσθηση της λειτουργία των νοσοκομείων, δικαιολογημένα διστάζει να πάει. Ακόμα και στις "καλές εποχές", τα νοσοκομεία ήταν υποστελεχωμένα και λειτουργούσαν με το 1/3 του αναγκαίου προσωπικού. Τώρα μάλιστα, τέθηκαν σε διαθεσιμότητα επιπλέον 7.500 από αυτούς που ήδη έλειπαν. 

 

Για την αποτελεσματικότητα και την ασφάλεια των εμβολίων 

Η αποτελεσματικότητα των συγκεκριμένων εμβολίων είναι αμφίβολη, καθώς βλέπουμε τριπλοεμβολιασμένους να καταλήγουν στις ΜΕΘ. Οι δε ανεπιθύμητες ενέργειες υποκαταγράφονται (για την ακρίβεια δεν καταγράφονται σχεδόν καθόλου, αν και η συμπλήρωση κίτρινης κάρτας προβλέπεται από την νομοθεσία, και η αποστολή της στον ΕΟΦ αποτελεί υποχρέωση (καθήκον) του γιατρού και δικαίωμα (δυνατότητα) του ασθενούς). Στην Ελλάδα, η αναφορά ανεπιθύμητων ενεργειών γίνεται μόνο σε ποσοστό 1 έως 10% των πραγματικών περιστατικών, ενώ μια απλή υπόδειξη για την αποστολή κίτρινης κάρτας μπορεί να διωχθεί ποινικά (έμφραγμα Χαρδαλιά και πνευμονική εμβολή Κοντοζαμάνη)!** Η παρατυπία, παρανομία και κακή διαχείριση έγκειται στην ΜΗ αποστολή της κίτρινης κάρτας. Όλα τα φάρμακα πρέπει να ελέγχονται για την αποτελεσματικότητα και την ασφάλειά τους, πόσο μάλλον τα εμβόλια που δεν χορηγούνται σε ασθενείς αλλά σε υγιείς και χρειάζονται μακρύ χρόνο έρευνας και μελέτης (της τάξεως των 7 - 10 χρόνων) συν άλλον 1 χρόνο για την αξιολόγηση των ερευνών που απαρτίζουν χιλιάδες σελίδες. Προκειμένου για τα συγκεκριμένα εμβόλια, οι διαδικασίες για την εκτίμηση αποτελεσματικότητας και ασφάλειας ΔΕΝ έχουν ακολουθηθεί. Για την αξιολόγηση του προϊόντος, οποιαδήποτε νόσηση εμβολιασμένου θα έπρεπε να αναφέρεται ως αστοχία προϊόντος και οποιαδήποτε ανεπιθύμητη ενέργεια (μέχρι και τρακάρισμα με το αυτοκίνητο!) θα έπρεπε να καταγράφεται (real world data). Η χρήση ενός υπερκαινοφανούς προϊόντος προϋποθέτει μακροχρόνιες μελέτες οι οποίες, στην προκειμένη περίπτωση, ΔΕΝ έγιναν. Η τελική άδεια προβλέπεται να δοθεί το 2023, αυτό όμως μπορεί να γίνει μόνον μέσα από τον μηχανισμό της φαρμακοεπαγρύπνισης.

 

Για τον εμβολιασμό των παιδιών

Η Παιδιατρική Εταιρεία συστήνει στους γονείς να μην δίνουν έμφαση στις παρενέργειες του εμβολίου. Φαίνεται ότι η άσκηση της ιατρικής δεν καθορίζεται μόνον από την υπεράσπιση της υγείας, αλλά και από παράγοντες που βρίσκονται πέρα από αυτόν τον σκοπό. Οι περισσότεροι γιατροί έχουν εκπαιδευτεί να εξυπηρετούν το κυρίαρχο αφήγημα και να ακολουθούν κατευθυντήριες οδηγίες (guide lines) γιατί αυτό τους προσφέρει ασφάλεια, μειωμένο κόπο, και αποποίηση ευθύνης. Όμως, το φάρμακο είναι εργαλείο και πρέπει να είναι σωστό και εξατομικευμένο για τον κάθε άνθρωπο, στην κατάλληλη δόση και στην κατάλληλη διάρκεια. 

 

Για την τέταρτη δόση

Η μελέτη για την τέταρτη δόση δείχνει στατιστικά ΜΗ σημαντική διαφορά μεταξύ αυτών που την κάνουν και αυτών που δεν την κάνουν. Στην ουσία, η τέταρτη δόση δεν προσφέρει απολύτως τίποτα. Κάθε ισχυρισμός περί του αντιθέτου εξυπηρετεί μια πολιτική απόφαση που δεν στηρίζεται σε κανένα επιστημονικό δεδομένο και είναι 100% λανθασμένη. 

 

Για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς και την υποχρεωτικότητα

Πολύς κόσμος δεν το ξέρει, αλλά αυτή τη στιγμή υπάρχουν απεργοί πείνας έξω από το υπουργείο υγείας****, που δεν αγωνίζονται μόνο για τον εαυτό τους αλλά για όλους εμάς, για να παρθούν πίσω άθλια μέτρα όπως η υποχρεωτικότητα, και κανείς δεν ασχολείται μαζί τους (δείτε στο 34:13). "Πρέπει να κάνουν το εμβόλιο για να μην μας κολλήσουν", λένε μερικοί, αυτό είναι το απόλυτο ψέμμα! Ήδη από τον προπερασμένο Ιανουάριο, ο ίδιος ο Μπουρλά είχε πει ότι αυτά τα εμβόλια δεν εμποδίζουν ούτε την νόσηση ούτε την μετάδοση. Το μέτρο της αναστολής των ανεμβολίαστων υγειονομικών, εκτός από βλακώδες, είναι μια άθλια εκδικητική πολιτική γιατί δεν συμμορφώθηκαν. Το ίδιο ισχύει και για το μένος της κοινωνίας έναντι των ανεμβολίαστων που αρνήθηκαν να υπακούσουν στο κυβερνητικό αφήγημα, έχοντας γνώση. Την συναίνεση του ασθενούς την σέβεται η ιατρική επιστήμη από την εποχή του Ιπποκράτη, η δε σύγχρονη ιστορία μας έχει διδάξει ότι η υποχρεωτικότητα ιατρικών πράξεων είναι καταδικασμένη. Ο Μένγκελε καταδικάστηκε στις δίκες της Νυρεμβέργης, η δε μεταγενέστερη (1998) συνθήκη του Οβιέδο απαγορεύει την οποιανδήποτε ιατρική πράξη χωρίς την συναίνεση του ασθενούς. Η διατριβή του νυν υπουργού υγείας (Πλεύρη) έχει γίνει ακριβώς πάνω σ' αυτό το θέμα, ο ίδιος μάλιστα έχει παραδώσει και σχετικά πανεπιστημιακά μαθήματα. Όλα αυτά θέτουν σε κίνδυνο και το μεγαλύτερο επίτευγμα της ανθρωπότητας που είναι η Επιστήμη, και την εμπιστοσύνη στους δημοκρατικούς θεσμούς. 

 

Για την διαχείριση της πανδημίας και τα επιστημονικά δεδομένα

Εκ των πραγμάτων αποδεικνύεται τελικά ότι το όλο ζήτημα της διαχείρισης της πανδημίας είναι ΜΟΝΟΝ πολιτικό. Αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με το κέρδος και με την επιβολή εξουσίας. Το ορθό επιστημονικό αφήγημα το ξέρουν όλοι. Εμβολιάζουν τα παιδιά τους είναι για να δηλώσουν υποταγή, κάτι που τους κάνει να αισθάνονται ότι συμμετέχουν κι' αυτοί με κάποιον τρόπο στην εξουσία, άρα είναι με τον ισχυρό. Επιμένουν δε στο αφήγημα, προκειμένου να μην παραδεχτούν το λάθος τους. 

Στην αρχή νομίζαμε ότι η ακίδα του ιού ήταν μόνο μια "άγκυρα" που τον βοηθάει να αγκιστρωθεί πάνω στο κύτταρο. Το εμβόλιο την αδρανοποιούσε, άρα όλα καλά. Αργότερα όμως, μάθαμε ότι αυτή η ακίδα δημιουργεί άλλα προβλήματα από μόνη της, γιατί από μόνη της είναι τοξική, και από εκεί και πέρα το αρχικό αφήγημα άρχισε να αλλοιώνεται. Αν γνώριζα τότε αυτά που γνωρίζω τώρα, δεν θα είχα κάνει ούτε μια δόση. 

Τα μοναδικό αποτελεσματικό φάρμακο για τον κορωναϊό ήταν τα μονοκλωνικά αντισώματα. Όλα τα άλλα είναι ημίμετρα ή μη τεκμηριωμένες αγωγές. Όλο αυτό που συμβαίνει μας βλάπτει και πρέπει να αντιδράσουμε. Πρέπει να λήξει επίσης και όλος ο συναγερμός για την πανδημία διότι δεν ισχύει και είναι ψευδής. 

 

 Παραπομπές

*https://www.clinicalpharmacology.gr/

** Θνησιμότητα είναι μέτρο του αριθμού των θανάτων (είτε ΓΕΝΙΚΑ είτε λόγω συγκεκριμένης αιτίας) σε ένα συγκεκριμένο πληθυσμό, ως προς το μέγεθος του πληθυσμού, ανά μονάδα χρόνου, σε αντιδιαστολή με την θνητότητα που είναι η αναλογία των θανάτων από κάποια ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΝΟΣΟ, σε σχέση με τον συνολικό αριθμό ανθρώπων που ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΓΝΩΣΘΕΙ με την νόσο αυτή σε δεδομένο χρονικό διάστημα. 

 

**Eπιστολή του κοσμήτορα του ΑΠΘ, Θεόδωρου Δαρδαβέση: sportime, irafina

 

Υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να λέγονται δημοκράτες (και επιστήμονες και μάλιστα γιατροί) και δεν αντιδρούν σε μια τέτοια επιστολή;; Όταν η φωνή της Λογικής και της Επιστήμης παραμερίζεται, απομονώνεται, κατασυκοφαντείται, απειλείται και διώκεται ποινικά, ποια φαντάζονται ότι θα είναι η νέα πραγματικότητα που τους περιμένει;

 

 

 

 

****ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΠΕΙΝΑΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΕ ΑΝΑΣΤΟΛΗ (29-03-22), Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΒΕΛΑΣ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΠΕΙΝΑΣ, Συναυλία αλληλεγγύης (14-04-22), Περί υποχρεωτικού εμβολιασμούΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ (Ιούλιος 21)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου