Τετάρτη 22 Μαΐου 2024

Νέα καταδίκη του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου για τα δελφίνια


Στις 20 Μαΐου 2024, το Θ’ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών επέβαλε στην ιδιοκτησία του Αττικού Ζωολογικού  Πάρκου ποινή 6μηνης φυλάκισης με 3ετή αναστολή για παράβαση του νόμου 4039/2012 (άρθρα 12 και 13) περί πραγματοποίησης παραστάσεων με συμμετοχή ζώων (δελφίνια), όπως ανακοίνωσε η Οικολογική Συμμαχία σε ανάρτησή της στα κοινωνικά δίκτυα. 

Αυτή η καταδίκη ήταν η κατάληξη της ποινικής δίωξης που ασκήθηκε μετά από μήνυση που είχαν καταθέσει, στις 14 Απριλίου 2021, εκπρόσωποι της Οικολογικής Συμμαχίας και φιλοζωικές οργανώσεις*, σχετικά με τις παράνομες παραστάσεις που είχαν πιστοποιηθεί από αρμόδια κρατικά όργανα τον Φεβρουάριο 2016, τον Ιούνιο 2019 και τον Φεβρουάριο 2020. 

Αν και η ποινή της 6μηνης φυλάκιση με αναστολή θεωρείται ελάχιστη, αποτελεί την δεύτερη κατά σειρά καταδίκη για την ιδιοκτησία της επιχείρησης "Αττικό Ζωολογικό Πάρκο ΑΕ" (μετά την 8μηνη με τριετή αναστολή, την οποία είχε εκδικάσει το Στ’ Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών τον Οκτώβριο του 2023). 

"Είχαμε και σήμερα μια μεγάλη επιτυχία, μετά από εκείνη της 23ης Οκτωβρίου 2023, και το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο καταδικάσθηκε πρωτόδικα δια του ιδιοκτήτη του σε φυλάκιση 6 μηνών με τριετή αναστολή για παράνομες παραστάσεις δελφινιών. Η κοινωνική συνείδηση υπέρ της μη χρησιμοποίησης ζώων για κερδοσκοπικές παραστάσεις βρίσκει εξακολουθητικά  και δικαστική επικύρωση. Ήταν άλλη μια καλή μέρα για την προστασία των ζώων", σχολίασε στο Facebook ο δικηγόρος των εναγόντων, Δημήτρης Μπελαντής.

Διαβάστε περισσότερα: zoososavgireaderaftodioikisidikastikokoutipandorasethnosirafinathehappynews


*My Dolphin Club, Dolphinaria-free Europe**, Sea Shepherd Greece, iSea (Fbκαι  το Φιλοζωικό Σωματείο Θεσσαλονίκης "Argos"

**dfe.ngo [Fb]

Screen shot from newsbeast, 22/05/24


Καταχωρήθηκε





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου